Icomera har utsetts till årets vinnare av “GREAT Initiativ”

Icomera har i dag utsetts till vinnare av årets GREAT Initiativ-pris.

Under SMART CITY seminarierna, som hålls i Göteborg den här veckan, tillkännages pristagaren, vilken uppmärksammas för sin ledande roll i att utveckla det digitala samhället, genom att medverka till innovativa lösningar och förbättrad livskvalitet för individer, företag och organisationer.

Icomeras framgångssaga anses vara en av de mest fantastiska i Sverige under de senaste åren. Icomeras teknik möjliggör uppkoppling till Internet för kollektivtrafikresenärer och -system. Miljontals Wi-Fi användare i över 40 länder runt om i världen kan därigenom koppla upp sig snabbt och enkelt varje vecka.

Icomera har behållit sitt huvudkontor i Göteborg, ända sedan 1999, då företaget grundades av fyra studenter vid Chalmers Tekniska Högskola.

Priset GREAT Initiativ instiftades 2010 av GREAT, som är  en intresseförening, vilken arbetar för att utveckla IT-infrastrukturen i Västsverige.

Med anledning av tilldelningen, uttalar sig Icomeras VD och koncernchef, Karl-Johan Holm: “Våra tekniska lösningar har många fördelar för trafikhuvudmän, operatörer, passagerare och allmänheten. Icomeras vision är ett säkrare, effektivare och mer miljövänligt framtida samhälle. Med vår unika position, kan vi förbättra upplevelsen av kollektivtrafiken, vilket är en avgörande förutsättning för att förbättra den ekonomiska och sociala livskvaliteten för befolkningen.”

Styrelseordföranden i GREAT, Jerker Lindsten lägger till:

Icomera har länge skapat tillgång till Internet för gemene man i komplexa miljöer som på tåg och bussar. Nu tar man nästa steg och utvecklar och inför infotainment, telematiktjänster och fordonstjänster i sin tjänsteportfölj, som anpassar fordon och användare till Smart City och IoT, där fordon och människor kommunicerar gränslöst och alltid är uppkopplade.

 

Om Icomera

Icomera är en världsledande leverantör av öppna Internet-anslutningar

och applikationsplattformar för kollektivtrafik och -säkerhet. Icomeras prisbelönta produkter finns installerade på järnväg, vägar och till sjöss, vilket ger snabb tillgång till fordonsövervakning och verksamhetskritiska system ombord.

Besök www.icomera.com för ytterligare information.

 

Om GREAT
GREAT är en intresseförening som arbetar för att utveckla IT-infrastrukturen i Västsverige. Föreningen GREAT grundades redan 2004 med stöd från Business Region Göteborg.

Besök great-it.se för ytterligare information.

 

In English

Article by
Paul Barnes

Paul Barnes

1st September 2016